- سردبیر
- Fundamental_Analysis, بانک_مرکزی, تحلیل_فارکس, تحلیل_فاندامنتال, فدرال_رزرو
- 0 نظر
- 1174 بازدید
در این قسمت از سری مقالات آموزش فارکس، به بررسی (فهرستی از رجال بانک مرکزی) میپردازیم. با ایران بروکر در این مقاله همراه باشید.
تا به اینجا یاد گرفتیم که تغییر در نرخ بهره یک کشور تأثیر بسیاری بر نرخ ارز خواهد داشت. در حقیقت اکنون می دانیم که نرخ بهره در نهایت از نوع دیدگاه بانک مرکزی یک کشور نسبت به اقتصاد و ثبات قیمتها و اثرگذاری آنها بر سیاستهای پولی تأثیر میپذیرد.
بانکهای مرکزی هم مثل اغلب کسب و کارهایی عمل میکنند که یک رهبر، یک رییس یا یک مدیر عامل دارند. در حقیقت نقش این فرد صدای بانک مرکزی است و به بازار اعلام میکند که چه سیاست پولی را سردمداری و جهت دهی میکند. درست مثل زمانی که استیو جابز یا مایکل دل پای میکروفن میروند و همه به سخنان آنها گوش فرا میدهند.
بله با اذعان بر احتمال رخداد تغییرات بالقوه در سیاستهای پولی باید بدانیم که چه تصمیماتی اتخاذ میشود. و این از اقبال شماست که بانکهای مرکزی در برقراری ارتباط با بازار عملکرد بهتری دارند. اما این که آیا آنچه که بیان میشود را درک میکنید یا خیر، داستان دیگری است.
اگرچه رییس بانک مرکزی تنها کسی نیست که تصمیمات مربوط به سیاستهای پولی یک کشور یا یک اقتصاد را اتخاذ میکند، اما آنچه میگوید نادیده گرفته نمیشود و به آن مثل یک کتاب مقدس احترام گذاشته میشود.
بسیار خب، ممکن است کمی اغراق آمیز باشد، اما نکته اصلی را دریافت کردید. با تمام این اوصاف باید گفت که تمام مقامات مسئول در بانکهای مرکزی از چنین جایگاهی برخوردار نیستند.
سخنرانیهای بانک مرکزی راهی هستند برای تحریک و برانگیختن واکنش بازار، بنابراین پس از انتشار یک بیانیه باید منتظر حرکت یا تغییری سریع در بازار بود.
این سخنرانیها ممکن است هر موضوعی از تغییرات (افزایش، کاهش یا ثبات) نرخهای بهره، و بحث بر سر ارزیابی و چشم اندازهای رشد اقتصادی را در بر بگیرند. اطلاعیههای مربوط به سیاستهای پولی که در آنها طرح کلی تغییرات فعلی و آتی ارائه میشوند هم میتوانند از جمله این موضوعات باشند.
اما از این که نمیتوانید خود را با رویدادهای جاری هماهنگ کنید، ناامید نشوید. به محض این که سخنرانیها یا اطلاعیهها به امواج رادیویی میرسند، خبرگزاریها از هر نقطهای اطلاعات مربوطه را در اختیار عموم میگذارند.
تحلیلگران و معاملهگران ارز اخبار را میگیرند و به موشکافی لحن و زبان آنها میپردازند و وقتی مساله تغییر نرخ بهره و اطلاعات مربوط به رشد اقتصادی مطرح میشود، به این امر توجه ویژه نشان میدهند.
درست مثل واکنش بازار به انتشار گزارشها یا شاخصهای اقتصادی، معامله گران ارز هم زمانی که در مسیر انتظارات فعلی بازار قرار نمیگیرند غالباً تحت تأثیر اقدامات بانک مرکزی و تغییرات نرخ بهره عمل میکنند.
در واقع با عملکرد شفافتر بانک مرکزی، پیشبینی مسیر تغییر سیاستهای پولی در گذر زمان آسانتر خواهد بود. با این همه همواره این امکان وجود دارد که بانکهای مرکزی دیدگاهشان را با وسعت بیشتر یا کمتر از سطح انتظار تغییر دهند.
در این شرایط است که بازار شکل ناپایدارتری به خود میگیرد و لازم است به پوزیشنهای موجود و جدید توجه بیشتری شود.
بانکهای مرکزی هاوکیش در برابر بانکهای مرکزی داوکیش
موضوع بین شاهین (نماد مبارزه و هجوم) و کبوتر (نماد صلح و آرامش) است.
منظورمان بانک مرکزی هاوکیش در برابر بانک مرکزی داوکیش است. بانکداران مرکزی متناسب با دیدگاهشان نسبت به اوضاع اقتصادی کشور ممکن است هاوکیش یا داوکیش باشند.
هاوکیش
در واقع بانک مرکزی زمانی هاوکیش خوانده میشود که برای مقابله با تورم از استراتژی افزایش نرخ بهره پشتیبانی کند و در این شرایط حتی حاضرند این رویکرد به قیمت افت آهنگ رشد اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری باشد.
برای مثال، وقتی بانک انگلیس در برابر تهدید بالا رفتن نرخ تورم و برای مقابله با آن بیانیه رسمی مبنی بر اتکا به راهکار بالا بردن نرخ بهره را منتشر میسازد، میتوان آن را هاوکیش توصیف کرد.
داوکیش
اما از سوی دیگر بانکهای مرکزی داوکیش عموماً از رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری دفاع میکنند تا افزایش نرخ بهره. آنها در برابر یک رویداد یا حرکت اقتصادی خاص موضع یا نقطه نظر غیرهجومی دارند.
اما برنده کیست؟! بازی مساوی تمام میشود؟
تا حدودی بله…
اما بسیاری از بانکدارها هم در این دوراهی باقی مانده و هم گرایشهای هاوکیش و هم دیدگاههای داوکیش دارند. اما گرایش واقعی آنها زمانی آشکار میگردد که شرایط بازار بحرانی شود.
در تصویر زیر بعضی تفاوتهای این دو سیاست پولی را میتوانید ببینید.
پیشنهاد میکنیم این فیلم را هم ببینید.