- سردبیر
- trend, تحلیل_تکنیکال, روند
- 0 نظر
- 676 بازدید
در این قسمت از سری مقالات آموزش فارکس، به بررسی نحوه تشخیص روند میپردازیم. با ایران بروکر در این مقاله همراه باشید.
در یک نبرد کسانی پیروز میشوند که از قبل برنامه و نقشه دارند و با استراتژی وارد میدان میشوند.
مانند جنگ، ما نیز باید گزارش وضعیت درباره بازاری که در آن معامله میکنیم، به دست آوریم. این یعنی باید بدانیم در چه نوع جهت و روند معاملاتی هستیم. برخی معاملهگران میگویند که سیستمشان مشکل دارد. گاهی اوقات سیستم واقعاً مشکل دارد. اما گاهی هم، سیستم به طور بالقوه سود آور است، اما در جهت و روند معاملاتی اشتباه استفاده میشود. معاملهگران مجرب سعی میکنند استراتژی مناسب را برای جهت و سمتی که در آن معامله میکنند پیدا کنند.
با شناخت روندی که در آن معامله میکنیم، میتوانیم استراتژی روند یا استراتژی «رنج» را انتخاب کنیم (“رنج”، حالتی است که در آن قیمت بین سقف و کف بالا و پایین میرود و جهت مشخصی ندارد).
بازار فارکس فرصتهای روند و رنج بسیاری در دورههای زمانی متفاوت فراهم میکند که میتوانید این استراتژیها را اجرا کنید.
با شناخت استراتژیهای مناسب، راحتتر میفهمید که از کدام شاخصها در جعبه ابزار خود استفاده کنید.
به عنوان مثال، خطوط روند در بازارهای رونددار مفیدند؛ در حالی که سطوح حمایت و مقاومت زمانی مفیدند که بازار در حالت خنثی یا رنج قراردارد.
قبل از شناسایی این فرصتها، باید قادر به تعیین محیط بازار باشید. حالت بازار را میتوان به سه سناریو طبقه بندی کرد:
- روند صعودی
- روند نزولی
- رنج (خنثی)
بازار روند چیست؟
بازار رونددار، بازاری است که در آن قیمت به طور کلی در یک جهت حرکت میکند. مطمئناً، قیمت ممکن است هر از گاهی بر خلاف روند حرکت کند اما نگاهی به بازههای زمانی طولانیتر نشان میدهد که در این حالتها بازار فقط در حال استراحت برای ادامه روند است.
روندها معمولاً با “سقفهای بالاتر و کفهای بالاتر، در روند صعودی و یا سقفهای پایینتر و کفهای پایینتر در روند نزولی” ذکر میشوند.
هنگام معامله با استراتژی روند، معاملهگران معمولاً از جفت ارزهای اصلی استفاده میکنند؛ زیرا این جفت ارزها تمایل به روند داشته و از سایر جفتارزها نقدینگی بیشتری دارند. نقدینگی در استراتژیهای روند بسیار مهم است. هر چه جفت ارز نقدتر باشد، میتوانیم انتظار حرکت بیشتری را داشته باشیم. هر چه حرکت یک ارز بیشتر باشد، فرصتهای بیشتری وجود دارد که در آن قیمت ممکن است در یک جهت و با قدرت حرکت کند. غیر از زیر نظر گرفتن قیمت، همچنین میتوانید از ابزار فنی که در بخشهای قبلی آموختهاید برای تعیین اینکه آیا یک روند در بازار وجود دراد یا خیر استفاده کنید.
ADX در بازار رونددار
یک راه برای تعیین اینکه بازار روند دارد یا خیر استفاده از اندیکاتور ADX است. این اندیکاتور که توسط ولز وایلدر طراحی شد، دارای مقدار ۰ تا ۱۰۰ است که تعیین میکند آیا قیمت با قدرت در حال حرکت در یک جهت است یا خیر.
مقادیر بیش از ۲۵ معمولاً نشان میدهد که قیمت دارای روند است یا نسبت به گذشته دارای روند قویتری است. هر چه این عدد بالاتر باشد، روند قویتر است. با این حال، ADX اندیکاتوری است که لزوماً آینده را پیش بینی نمیکند. همچنین این اندیکاتور جهت را نمایش نمیدهد، یعنی صعودی یا نزولی بودن روند را پیشبینی نمیکند، بلکه قدرت آن را در هر جهت نمایش میدهد. مقدار آن عدد مثبتی بین 0 تا 100 است و قیمت چه صعودی باشد چه نزولی، رقم مثبتی را گزارش میکند. نگاهی به این مثال بیندازید. قیمت به وضوح دارای روند نزولی است حتی اگر ADX بیشتر از ۲۵ باشد.
اگر از طرفداران ADX نیستید، میتوانید از میانگین متحرک ساده نیز استفاده کنید. میانگین متحرک ساده ۷ دورهای، ۲۰ دورهای، و ۶۵ دورهای را در نمودار خود قرار دهید. سپس صبر کنید تا سه میانگین متحرک با یکدیگر تلاقی پیدا کنند.
اگر میانگین متحرک ۷ دورهای در بالای ۲۰ دورهای نمایان شود، و ۲۰ دورهای در بالای ۶۵ دورهای باشد، آنگاه قیمت روند صعودی دارد.
از سوی دیگر، اگر میانگین ۷ دورهای پایینتر از ۲۰ دورهای ظاهر شود و میانگین ۲۰ دورهای پایینتر از ۶۵ دورهای قرار گیرد، آنگاه قیمت روند نزولی دارد.
باندهای بولینگر در بازار روند
ابزاری که اغلب برای استراتژی “خنثی” استفاده میشود، میتواند در کشف روند نیز کمک کننده باشد. نکتهای که باید در مورد بازار رونددار بدانید، این است که آنها در واقع بسیار نادرند. بر خلاف آنچه ممکن است فکر کنید، قیمتها واقعاً در ۷۰-۸۰ درصد اوقات “خنثی” هستند .
بنابراین، اگر قیمت از «وضعیت رنج» خارج شود آنگاه دارای روند خواهد بود.
باندهای بولینگر در واقع حاوی فرمول انحراف معیارندهستند. اگر در مورد انحراف معیاراطلاعی ندارید، نگران نباشید،در ادامه توضیح خواهیم داد. آیا میتوانیم در اینجا از باندهای بولینگر برای تعیین روند استفاده کنیم؟
یک باند را با انحراف معیار ا و باند دیگر را با انحراف معیار ۲ قرار دهید. سه مجموعه از مناطق قیمت را خواهید دید: منطقه فروش، منطقه خرید و منطقه خنثی.
منطقه فروش: منطقه بین دو باند پایینی باندهای انحراف معیار SD1 و انحراف معیار SD2 است. به یاد داشته باشید که قیمت باید بین باندها بسته شود تا در منطقه فروش در نظر گرفته شود.
منطقه خرید: منطقه بین دو باند بالایی 1SD و 2SD است. مانند منطقه فروش، قیمت باید بین این دو باند بسته شود تا در منطقه خرید در نظر گرفته شود.
منطقه بین باندهای انحراف معیار ا، منطقهای است که در آن بازار تلاش میکند جهت را پیدا کند.
باندهای بولینگر تأیید روند به طور بصری را آسانتر میسازند. روندهای نزولی را زمانی میتوان تأیید کرد که قیمت در منطقه فروش است. روندهای صعودی را زمانی میتوان تأیید کرد که قیمت در منطقه خرید است.