سرمایه گذاری چیست؟ | صفر تا صد سرمایه گذاری

راهنمای جامع سرمایه گذاری
سرمایه گذاری چیست؟
راهنمای جامع سرمایه گذاری

تعریف سرمایه گذاری

سرمایه گذاری یعنی اینکه پول برای شما کار کند و پول دربیاورد. دو راه برای کسب درآمد وجود دارد: شما خودتان پول دربیاورد (با کار روزانه) یا اینکه پول برای شما درآمد ایجاد کند و برای شما کار کند. مسیر دوم تنها راهی هست که می توانید بصورت 24 ساعت شبانه روز و هر روز پول دربیاروید، حتی زمانی که خواب هستید!

هدف سرمایه گذاری افزایش منابع مالی و ترکیب آنها در طول زمان است تا بتوانید بدون نیاز به کار کردن زندگی خود را بگذارید، مگر اینکه به عنوان یک انتخاب شخصی، علاقه مند به کار و حرفه تان باشید. در این شرایط هم سرمایه گذاری این امتیاز را به شما می دهد که بدون دغدغه به حرفه شخصی و علایق تان بپردازید.

 

مهارت سرمایه گذاری | چگونه سرمایه گذاری کنیم؟

سرمایه گذاری درست قطعاً یک مهارت است، که عوامل مختلفی در شکل گیری آن موثر است. اگر می خواهید یک سرمایه گذاری سودده داشته باشید و سرمایه تان را از دست ندهید باید این مهارت را بیاموزید. موفق ترین سرمایه گذاران در یک روز ساخته نشدند. یادگیری نکات دنیای بازارهای مالی و شکل گیری شخصیت شما به عنوان یک سرمایه گذار  نیاز به زمان دارد و با صبر و حوصله ساخته می شود، نه با آزمون و خطا. در این بخش، در هفت مرحله راهنمای شما در سفر به سمت سرمایه‌گذاری خواهیم بود و به شما نشان می‌دهیم که در طول مسیر به چه مواردی توجه کنید.

نکات کلیدی

. میزان زمان و هدف سرمایه گذاری خود را مشخص کنید:

سفر سرمایه گذاری شما با یک برنامه و یک چارچوب زمانی شروع می شود. وقتی می دانید برای چه مدت سرمایه گذاری می کنید و امیدوارید چه چیزی به دست آورید، می توانید ساختار درست را برای دستیابی به آن ترتیب دهید.

 

. انتخاب استراتژی مناسب شما:

در مورد نحوه عملکرد بازارها بیاموزید، بفهمید که کدام استراتژی سرمایه گذاری برای شما بهترین است، و تعیین کنید که چه نوع سرمایه گذاری هستید.


. مراقب مشاوران دلسوزنما باشید:

مراقب باشید از چه کسی مشورت می گیرید. همچنین مراقب پیش فرض های خود باشید، زیرا نهایتا باید راه درست را برای خود پیدا می کنید.

 

. تدارک شکست را ببینید و ناامید نشوید:

مطمئن شوید که می‌دانید این یک سفر طولانی‌مدت است تا با شکست‌های کوتاه‌مدت دچار مشکل نشوید. همیشه فعال بمانید و از اشتباهاتت درس بگیر و مهارت خود را افزایش دهید و با قدرت بیشتر ادامه دهید.

 

1.مرحله اول: شروع به سرمایه گذاری | تعیین هدف

سرمایه گذاری موفق یک سفر است، نه یک رویداد یکباره، و شما باید خودتان را طوری آماده کنید که انگار به یک سفر طولانی می روید. با تعیین مقصد خود شروع کنید، سپس سفر سرمایه گذاری خود را بر اساس آن برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، آیا به دنبال بازنشستگی با 20 سال سابقه در 55 سالگی هستید؟ برای انجام این کار به چه مقدار پول نیاز خواهید داشت؟ ابتدا باید این سوالات را بپرسید. طرحی که به دست می آورید به اهداف سرمایه گذاری شما بستگی دارد.

 

2. درباره بازارهای مالی آموزش ببینید!

مهارت های سرمایه گذاری
با آموزش سرمایه گذاری سرعت رشد سرمایه تان را چند برابر کنید.

سرمایه گذاری ترکیبی از علم (مبانی مالی) و هنر (عوامل کیفی) است. جنبه علمی امور مالی محل محکمی برای شروع است و نباید نادیده گرفته شود. اگر به لحاظ علمی قوی نیستید نگران نباشید. منابع زیادی وجود دارد که ایده های مالی سطح بالا را به روشی آسان برای درک بهتر شما توضیح می دهند.

 

کتاب بخوانید یا در دوره های آموزشی سرمایه گذاری که با ایده های مالی مدرن سر و کار دارند شرکت کنید. افرادی که تئوری هایی مانند بهینه سازی پورتفولیو، تنوع بخشیدن و کارایی بازار را ارائه کردند، جوایز نوبل خود را به دلایل خوبی دریافت کردند، سعی کنید دانش خود را در این زمینه ارتقا دهید.

 

هنگامی که بدانید بازار دقیقا چطور کار می کنید، می توانید قوانین ساده ای ارائه کنید که برای شما مفید است. به عنوان مثال، وارن بافت یکی از موفق ترین سرمایه گذاران تاریخ است. سبک سرمایه گذاری ساده او در این جمله معروف خلاصه می شود: “هرگز در کسب و کاری که نمی توانید آن را درک کنید سرمایه گذاری نکنید”. این قانون ساده به او کمک خوبی کرده است، در حالی که او رشد دات کام(رشد سهام های مبتنی بر فناوری) را از دست داد، از رکود ویرانگر بعدی حباب فناوری پیشرفته در سال 2000 دور ماند!

 

3. استراتژی سرمایه گذاری خود را بشناسید

هیچکس بهتر از شما، خودتان و شرایط شما را نمی شناسد. بنابراین، شما ممکن است بهترین فرد برای انجام سرمایه گذاری خود باشید – تنها چیزی که نیاز دارید کمی کمک است. ویژگی های شخصیتی که به شما کمک می کند یا مانع یک سرمایه گذاری موفقیت آمیز است، شناسایی کنید و آنها را مدیریت کنید. مدیران یک صندوق سرمایه گذاری، به نام های تام بیلارد، لری بیهل و ران کایزر، یک مدل رفتاری بسیار مفید که به سرمایه گذاران کمک می کند تا شخصیت خود را درک کنند، ارائه کردند. این مدل، سرمایه‌گذاران را بر اساس دو ویژگی شخصیتی طبقه‌بندی می‌کند:

روش عملی (محتاط یا پرشور) و سطح اعتماد به نفس (مطمئن یا مضطرب).

این مدل بر اساس این ویژگی های شخصیتی، سرمایه گذاران را به پنج گروه تقسیم می کند:

فردگرا – مراقب و با اعتماد به نفس، اغلب رویکردی را که خودتان انجام دهید اتخاذ می کنید

ماجراجو – فرّار، کارآفرین و با اراده قوی

سلبریتی – پیرو آخرین مدهای سرمایه گذاری

نگهبان – بسیار ریسک گریز، حافظ ثروت

فلش مستقیم – ویژگی های همه موارد فوق را به طور مساوی در خود ایجاد می کند!

 

جای تعجب نیست که بهترین نتایج سرمایه گذاری توسط یک فردگرا یا فردی که رفتار تحلیلی و اعتماد به نفس نشان می دهد و توجه خوبی به ارزش دارد، محقق می شود. با این حال، اگر تشخیص دهید که ویژگی های شخصیتی شما شبیه ویژگی های یک ماجراجو است، اگر استراتژی خود را بر اساس آن تنظیم کنید، همچنان می توانید به موفقیت سرمایه گذاری برسید. به عبارت دیگر، صرف نظر از اینکه در کدام گروه قرار می گیرید، باید دارایی های اصلی خود را به شیوه ای سیستماتیک و منظم مدیریت کنید.

 

4. دوستان و دشمنان خود را بشناسید

مراقب دوستان دروغینی باشید که فقط وانمود می کنند طرف شما هستند، مانند برخی متخصصان سرمایه گذاری بی پروا که ممکن است منافع آنها با شما در تضاد باشد و بیشتر به دنبال منافع خود هستند. همچنین باید به خاطر داشته باشید که به عنوان یک سرمایه گذار، در حال رقابت با موسسات مالی بزرگی هستید که منابع بیشتری از جمله دسترسی بیشتر و سریعتر به اطلاعات دارند. توجه کنید که شما به طور بالقوه بدترین دشمن خود هستید. بسته به شخصیت، استراتژی و شرایط خاص خود، ممکن است موفقیت خود را خراب کنید.

یک تیپ شخصیتی نگهبان اگر بخواهد برخلاف تیپ شخصیتی اش جدیدترین هیجانات بازار را دنبال کند و به دنبال سود کوتاه مدت باشد، از آنجایی که ریسک گریز و حافظ ثروت است، زیان های بزرگی را متحمل خواهد شد. که می تواند ناشی از سرمایه گذاری های پر ریسک و پربازده باشد.

با خودتان صادق باشید و عواملی را که مانع از سرمایه‌گذاری موفق شما می‌شوند یا شما را از منطقه آسایش دور می‌کنند، شناسایی و اصلاح کنید.

 

5. مسیر سرمایه گذاری مناسب را بیابید

سطح دانش، شخصیت و منابع شما باید مسیر انتخابی شما را تعیین کند. به طور کلی، سرمایه گذاران یکی از استراتژی های زیر را اتخاذ می کنند:

. استراتژی اول: همه تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید. به عبارت دیگر، تنوع ایجاد کنید.

. استراتژی دوم: تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار دهید، اما به دقت به سبد خود نگاه کنید.

. هر دوی این استراتژی ها را با شرط بندی تاکتیکی بر روی یک پرتفوی منفعل ترکیب کنید.

اکثر سرمایه گذاران موفق با پرتفوی های متنوع کم ریسک شروع می کنند و به تدریج با کسب تجربه چیزهای بیشتری یاد می گیرند. از آنجایی که سرمایه گذاران در طول زمان دانش بیشتری به دست می آورند، برای اتخاذ موضع فعال تری در پرتفوی خود آماده تر می شوند.  کارگزاران آنلاین ابزارهای فراوانی دارند که می توانند به سرمایه گذاران در همه سطوح کمک کنند. ما یک بررسی گسترده و رتبه بندی درباره کارگزاران آنلاین انجام داده ایم تا بهترین کارگزار را به شما پیشنهاد کنیم.

 

6. نگاه بلندمدت داشته باشید

پایبندی به استراتژی بلند مدت بهینه ممکن است هیجان انگیزترین انتخاب سرمایه گذاری نباشد. با این حال، اگر در مسیر خود ثبات قدم داشته باشید، بدون اینکه اجازه دهید احساسات یا «دوستان دروغین» کنترل اوضاع را به دست بگیرند، احتمال موفقیت شما افزایش می یابد.

 

7. همواره در حال آموختن باشید

پیش بینی بازار سخت است، اما یک چیز مسلم است: نوسانی خواهد بود. یادگیری تبدیل شدن به یک سرمایه گذار موفق فرآیندی تدریجی است و سفر سرمایه گذاری معمولاً طولانی است. گاهی بازار به شما ثابت می کند که اشتباه می کنید. این را بپذیرید و از اشتباهات خود درس بگیرید. فرقی نمی‌کند تازه شروع کرده‌اید یا می‌خواهید مهارت‌های خود را بهبود ببخشید، دوره های آموزشی فارکس سرویسز را بررسی کنید که در آن ده‌ها دوره آنلاین برای هر نوع سرمایه‌گذاری داریم. 

 

شاخص های مهم برای انتخاب سرمایه گذاری بهتر 

در سرمایه گذاری های شخصی نمی توان نسخه واحد و یکسان داد. زیرا فاکتورها و عواملی وجود دارد که باید نسبت به تک تک افراد سنجیده شود تا بهترین سبد سرمایه گذاری به افراد پیشنهاد شود. اما چه ویژگی های شخصی برای تهیه سبد سرمایه گذاری باید در نظر گرفته شود؟

انتخاب سرمایه گذاری بهتر
برای انتخاب سرمایه گذاری بهتر چه چیزهایی مهم هستند؟

سن شما: جوانان می توانند سرمایه گذاری های پرریسک تری انجام دهند!

معمولاً جوانان می توانند ریسک بیشتری کنند زیرا زمان بیشتری برای پس انداز و رشد دارند. در صورتی که افراد مسن بیشتر روی محافظت و امنیت سرمایه شان تمرکز می کنند. بنابراین یک قانون کلی وجود دارد:
اگر شما در دهه 20 تا 30 زندگی خود هستید، با ریسک مناسبی سرمایه گذاری کنید، اگر در سنین 40 تا 50 سالگی خود هستید، ریسک کمتری لحاظ کنید و تمرکز شما باید روی رشد پایدار باشد، و برای افراد دهه 60 و بالاتر، حفظ سرمایه باید اصلی ترین کار باشد.

 

میزان بدهی شما: میزان و نوعی بدهی

در این جا باید بدهی های خود را دسته بندی کنید. بدهی ها با نرخ بهره بالا و بدهی ها با نرخ بهره کم یا طولانی مدت(مانند وام مسکن یا بدون بهره و کم بهره). اگر بدهی شما از نوع اول است بهتر است پیش از شروع سرمایه گذاری بدهی خود را پرداخت کنید ولی اگر بدهی شما از نوع دوم است پیشنهاد می کنیم مقداری سرمایه برای سرمایه گذاری اختصاص دهید. از این رو محاسبه میزان و نوع بدهی پیش از شروع به سرمایه گذاری ضروری است.

 

میزان سرمایه شما: پس انداز پیش از سرمایه گذاری

اگر ماهانه پس اندازی ندارید، پیشنهاد می کنیم پیش از ورود به سرمایه گذاری اول چندین ماه پس انداز انجام دهید. ولی اگر به اندازه چندین ماه پس انداز دارید می توانید شروع به سرمایه گذاری کنید و بستگی به میزان آن سبد سرمایه گذاری خود را تشکیل دهید.

 

اهداف شما از سرمایه گذاری: دوران بازنشستگی یا افزایش سرمایه؟

اهداف شما از سرمایه گذاری شکل و شمایل سبد و انواع آن را مشخص می کند. آیا با هدف خرید خانه و ماشین قصد سرمایه گذاری دارید؟ برای دوران بازنشستگی یا برای مخارج تحصیل فرزندان یا برای افزایش ارزش خالص دارایی تان؟ هدف شما هر کدام که باشد مشخص می کند در چه چیزی و چگونه سرمایه گذاری می کنید!

 

سرمایه گذاری فعال یا غیرفعال، مسئله این است!

در یک دسته بندی کلی می توان سرمایه گذاری را به فعال و غیرفعال تقسیم کرد. در سرمایه گذاری فعال شما به طور مداوم باید به تجزیه و تحلیل و ارزیابی سبد سرمایه گذاری که ایجاد کرده اید و نگهداری می کنید بپردازید. این کار مستلزم داشتن زمان برای انجام این کار، دانش، مهارت و علاقه به انجام آن است. در سرمایه گذاری فعال باید این خصوصیات را داشته باشید و یا آنها را فرا بگیرید.

 

در سرمایه گذاری غیرفعال شخص دیگری مدیریت سرمایه شما را انجام می دهد و کافی است فقط پول خود را در چند سرمایه گذاری بریزید و سپس به مرور زمان به آنها اضافه کنید. طبیعتا به زمان کمتر، دانش کمتر، مهارت کمتر و علاقه کمتر نیاز دارد.

نکته قابل توجه این است که ثروتمندترین سرمایه گذاران در اردوگاه سرمایه گذاری فعال بوده اند و خودشان انتخاب می کنند که کجا، چه زمانی و چگونه سرمایه گذاری کنند. طبیعتاً انجام این کار سخت تر است، اما مزایای بالقوه آن می تواند بسیار بیشتر باشد.

 

در همین حال، سرمایه‌گذاری غیرفعال یک سبک کم طرفدار است و می‌تواند ثروت را در طول زمان افزایش دهد، اما مطمئناً ممکن است برخی از روندهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت را از دست بدهید. به ندرت یکی از صد سرمایه گذار برتر دنیا این کار را از طریق سرمایه گذاری غیرفعال انجام می دهند.

با این حال شما باید تصمیم بگیرید که کدام یک از این رویکردها برای شما مناسب تر است.

 

ضرورت آموختن مهارت سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در بازارهای مالی مهارتی است که ما به همه توصیه می کنیم در طول زمان آن را در خود ایجاد کنند. متأسفانه در بیشتر برنامه های آموزشی در سطح جهان سواد مالی یا نحوه سرمایه گذاری را آموزش نمی دهند. در حالی که یادگیری این مهارت به شما این امکان را می دهد که فراتر از حرفه خود، چندین جریان درآمدی ایجاد کنید. از این رو مهم است که حداقل برخی از مهارت های مورد نیاز برای سرمایه گذاری پول خود را بر اساس شرایط و اهداف خود بیاموزید.

 

چک لیست سرمایه گذاری | 9 فاکتور کلیدی برای مقایسه بین فرصت های سرمایه گذاری

همه ما به دنبال سود بیشتر در سرمایه گذاری های خود هستیم، ولی برای اینکه بدانیم «سرمایه گذاری در کجا بهتر است؟» باید عواملی را بسنجیم و پس از آن اقدام به ورود کنیم. در ادامه به 9 فاکتور اساسی که باید در هر مورد بررسی کنیم می پردازیم. این موارد تضمین می کنند که پول شما به بهترین شکل استفاده می شود و بهترین بازده را با حداقل احتمال زیان خواهد داشت.

 

1.نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

نرخ بازگشت سرمایه ROI یا (Return on investment) یک منظور محاسبه‌ احتمال سود پس از سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این نسبت می‌توانید میزان سود و ضرر ناشی از سرمایه‌گذاری را با میزان هزینه‌های سرمایه‌گذاری مقایسه کنید.

با محاسبات نرخ بازگشت سرمایه ROI می‌توانید سود بالقوه‌ یک سرمایه‌گذاری مستقل را با سود چندین سرمایه‌گذاری مقایسه کنید.

 

این شاخص با فرمول زیر محاسبه می شود:
بازده خالص سرمایه تقسیم بر هزینه سرمایه گذاری* 100 = ROI
و بصورت درصد بیان می شود.

 

نکات مهم درباره شاخص ROI
. بازدهی خالص می تواند به صورت بهره، سود سهام یا افزایش سرمایه (افزایش ارزش دارایی ها) باشد.

. بازده خالص سرمایه همان درآمد حاصل از سرمایه پس از کسر هزینه ها اعم از کمسیون، مالیات و … است که باید بالاتر از نرخ تورم باشد. البته در صورت ضررده بودن سرمایه گذاری به شکل منفی نشان داده می شود. همچنین معمولاً ارتباط مستقیمی بین ریسک و بازدهی سرمایه وجود دارد.

 

2.ریسک

در امور مالی، ریسک به احتمال از دست دادن پول به دلیل شرایط پیش بینی نشده گفته می شود. و با بازده بالقوه نسبت مستقیم دارد بطوری که هر چه بازده بالقوه بیشتر باشد، خطر(ریسک) بالقوه از دست دادن سرمایه بیشتر است. به عنوان مثال، سرمایه گذاری در سهام ریسک بالاتری نسبت به سرمایه گذاری در سپرده ثابت دارد، اما بازده بالاتری را نیز نوید می دهد.

 

3.دوره سرمایه گذاری

دوره سرمایه گذاری مدت (طول زمان) سرمایه گذاری است که می تواند بر بازگشت سرمایه تاثیر بگذارد. سرمایه گذاری می تواند کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت باشد. سرمایه گذاری های بلندمدت باید بیش از یک سال نگهداری شوند، در حالی که سرمایه گذاری های کوتاه مدت یک سال یا کمتر نگهداری می شوند.

سرمایه گذاری های بلندمدت عموما بازدهی بالاتری نسبت به سرمایه گذاری های کوتاه مدت دارند. از نگاهی دیگر دوره سرمایه گذاری به نیازهای شخصی سرمایه گذار بستگی دارد.

 

4.نقدشوندگی | سرعت و سهولت

«پول نقد» یک دارایی محسوب می شود، زیرا می توان به راحتی به آن دسترسی داشت و تقریباً هر چیزی را خریداری کرد. بنابراین «نقدشوندگی» به این اشاره دارد که چگونه می توان یک سرمایه گذاری را سریع و آسان به پول نقد تبدیل کرد.

در واقع باید مقداری سرمایه به یک سرمایه گذاری اختصاص داده شود که به راحتی به پول نقد تبدیل شود(نقدشوندگی بالا).

 

برای مثال حساب پس‌انداز نقدشوندگی بیشتری نسبت به دارایی ها دارد، زیرا تبدیل آن به پول نقد آسان‌تر است، در حالی که فروش ملک به زمان نیاز دارد. همچنین در بازار سهام بسیاری از سهم ها در بازار نسبتاً نقد تلقی می شوند زیرا می توان آنها را به راحتی به سایر معامله گران در بازار فروخت، و در مقابل برخی از سهم ها در شرایط خاص نقدشوندگی کمتری دارند.

یعنی علاوه بر این هر بازار یک نسبت نقدشوندگی نسبی دارد، ممکن است تحت شرایطی دارایی های از یک سنخ و دسته نقدشوندگی های متفاوتی داشته باشند.

 

5.نرخ تورم

تورم افزایش مداوم قیمت کالاها و خدمات عمومی است که منجر به کاهش ارزش پول می شود. نرخ تورم درصدی است که برای اندازه گیری افزایش متوسط قیمت کالاها و خدمات در اقتصاد محاسبه می شود.

برای مثال آفریقای جنوبی، نرخ تورم در چند سال گذشته حدود 4 درصد بوده است. بنابراین، یک سرمایه گذاری خوب باید سودی معادل 6 درصد یا بیشتر ایجاد کند تا بتواند بر تورم غلبه کند و بازدهی قابل مشاهده ایجاد کند.

 

میزان بازدهی یک سرمایه گذاری را با میزان نرخ تورم باید سنجید. یک سرمایه گذاری خوب باید بازدهی بالاتر از نرخ تورم داشته باشد. برخی از سرمایه گذاری ها مانند دارایی و سهام به طور مثبت تحت تأثیر تورم قرار دارند و ارزش آنها می تواند با افزایش تورم افزایش یابد.

 

6.نوسانات | پرنوسان یا پایدار؟!

نوسانات افزایش و کاهش قیمت های بازار است. اگر در بازاری  شاهد نوسانات پی در پی باشیم، به عنوان یک بازار پرنوسان تلقی می شود. نوسانات کم به این معنی است که سرمایه گذاری، بازار یا اقتصاد پایدار است.

قبل از سرمایه گذاری، باید نوسانات روندهای اقتصادی ملی و بین المللی را در نظر بگیرید. همچنین سطح نوسان بر میزان بازدهی که سرمایه‌گذاری به دست می‌آورد تأثیر خواهد داشت.

نوسانات بازار معمولاً با ریسک بیشتر برای سرمایه گذاری همراه است.

 

7.عوامل برنامه ریزی سرمایه گذاری

هنگام برنامه ریزی برای سرمایه گذاری، باید مطمئن ترین فرصت های سرمایه گذاری ممکن را در نظر بگیرید. اگرچه برخی از سرمایه‌گذاری‌ها بازده کمی دارند، اما می‌توانند ایمن‌تر از سرمایه‌گذاری‌هایی باشند که سود بالاتری ارائه می‌کنند.

فرصت هایی را جستجو کنید که سابقه بازدهی خوبی دارند. برای به حداقل رساندن ریسک، باید سرمایه گذاری ها را بین گزینه های مختلف سرمایه گذاری تقسیم کنید(تشکیل سبد سرمایه اصولی).

 

8.بودجه

شرایط حضور در هر بازاری به میزان بودجه شما بستگی دارد. برای مثال شما با ده ملیون تومان نمی توانید در ملک سرمایه گذاری کنید، در صورتی که با این مقدار می توانید در بازار سهام یا طلا وارد شوید. سرمایه گذاران باید برای هزینه های غیرمنتظره بودجه داشته باشند.

 

9.مالیات|پیامدهای مالیاتی

مالیات یک هزینه اجباری است که شهروندان باید به دولت بپردازند. سرمایه گذاری های مختلف نرخ های مالیاتی متفاوتی دارند. شما باید پیامدهای مالیات بر درآمد را در نظر بگیرد تا بازده خالص پس از مالیات را در نظر بگیرید.

یک سرمایه گذاری خوب باید درآمد خوبی پس از کسر مالیات ایجاد کند. در این رابطه بهتر است قوانین مالیاتی جدید را مطالعه کنید یا از یک متخصص مشورت بگیرید تا در محاسبات خود دچار اشتباه نشوید یا جریمه های مالیاتی شامل شما نشود.

 

 

انواع سرمایه گذاری در ایران | ایران بهشت سرمایه گذاری!

شاید تا اینجای کار به اهمیت و ضرورت سرمایه گذاری واقف شده باشید. در اینجا می خواهیم به بررسی و معرفی فرصت ها و زمینه های سرمایه گذاری در ایران بپردازیم. احتمالاً در ذهن شما این گزاره ثبت شده باشد که ایران کشور خوبی برای سرمایه گذاری نیست. این گزاره گرچه ممکن است برای سرمایه گذار خارجی درست باشد ولی قطعاً برای ما ایرانیان، ایران بهشت سرمایه گذاری است، اگر راه و رسم آن را بلد باشیم بهترین شرایط برای سرمایه گذاری و رسیدن به ثروت از مسیر سرمایه گذاری است.

آنچه در ادامه درباره هر یک از شاخه های سرمایه گذاری خواهیم گفت بررسی از نظر میزان ریسک، نقدشوندگی، بازدهی و معرفی اجمالی خواهید بود. در مطالب دیگر بطور مفصل درباره هر یک از زمینه های سرمایه گذاری در ایران توضیح خواهیم داد.

 

سرمایه گذاری در بانک، قالب یخ

شاید اولین گزینه ای که برای سرمایه گذاری به ذهن بیاید بانک و حساب های سپرده باشد، و خیلی از افراد با این گزینه موافق یا مخالف باشند. سهولت و ریسک کم می تواند از مزایا این روش باشد. سپرده های بانکی وقتی معقول هستند که نرخ بازدهی شان بالاتر از تورم باشد. در شرایط تورمی یکی از اشتباه ترین روش ها پس انداز و نگهداری پول نقد و در مرحله بعدی حساب های سپرده است. چون در این حالت سرمایه شما مانند یک قالب یخ با افزایش نرخ تورم در حال آب شدن است!
نرخ بازدهی سپرده های بانکی در بازه های ده ساله در اقتصاد ایران کمترین درصد را داشته است.

از مزایا این روش قطعی بودن سود، ریسک نزدیک به صفر، نقدشوندگی بالا و عدم نیاز به دانش سرمایه گذاری را می توان نام برد. همچنین از مزایا سپرده بانکی این است که معمولا شما با هر مبلغی می توانید سپرده های بانکی داشته باشید.

سرمایه گذاری در مسکن
مزایا و معایب سرمایه گذاری در املاک

سرمایه گذاری در مسکن (املاک و مستقلات)، مدرسه پیرمردها

یکی از سنتی ترین زمینه های سرمایه گذاری در جهان، سرمایه گذاری در املاک و زمین است. همه ما پدران یا پدربزرگانی داریم که یک زمین با ارزش را با پول کمی از دست داده اند و اگر این اشتباه را نمی کردند وضعیت مالی خاندان ما در وضع دیگری بود. فارق از مزاح، مسکن و املاک علاوه بر اینکه از دید سرمایه گذاری از اهمیت بالایی برخوردار است، یک اطمینان خاطر و ثبات اقتصادی را برای افراد به ارمغان می آورد که نمی توان آن را نادیده گرفت. گرچه وقتی از املاک در حوزه سرمایه گذاری صحبت می شود معمولا ملک و خانه ای غیر از آن چیزی است که شخص در آن سکونت دارد.

 

در ایران همیشه تقاضای بالایی برای ملک وجود داشته است و به غیر از برهه های خاص همیشه قیمت مسکن در حال افزایش بوده است. سرمایه گذاری در این زمینه نیاز به سرمایه نسبتا بالایی دارد و اگر جوانب قانونی خرید رعایت شود معمولاً ریسک کمی دارد. نقدشوندگی این حوزه سخت و معمولاً زمان بر است و امکان خروج بصورت یک بخش از آن وجود ندارد.

 

از مزایای سرمایه گذاری در  حوزه املاک می توان درآمدزایی را هم در نظر گرفت که البته باید به میزان سرمایه اختصاص داده شده با آن سنجیده شود. درباره مسکن استهلاک هم مطرح است و معمولاً با بالارفتن بنا از ارزش آن کاسته می شود بدون در نظر گرفتن رشد کلی قیمت ها، یعنی بهتر است بعد از 7-10 سال پس از ساخت به فکر تغییر و تبدیل باشید!

علاوه بر اینکه خرید زمین و املاک اصطلاحاً کلنگی و ساختمان سازی یکی از گزینه های محبوب بین ایرانیان بوده و هست.

سرمایه گذاری در بازار طلا
چطور می توان در بازار طلا سود کرد؟

سرمایه گذاری در طلا، زینتی یا آب شده

طلا به عنوان یک دارایی ضدتورمی شناخته می شود. یعنی کارکرد و هدف آن بیش از آنکه کسب سود باشید، جلوگیری از کاهش ارزش پول است، اما در شرایطی می توان به دید کسب درآمد و سود هم به آن نگاه کرد.
بیشترین ریسکی که در زمینه سرمایه شما را تهدید می کند سرقت است و یکی از مشکلات آن امنیت نگهداری است که باید به آن توجه کنید. در مقابل نقدشوندگی بالا و سهولت نقدشوندگی از مزایا آن است.

 

البته باید بدانید خرید طلای زینتی گرچه در بلند مدت ممکن است به ظاهر سودآور باشد ولی برای سرمایه گذاری خرید طلای آبشده و از آن بهتر خرید سکه است. توجه داشته باشید که قیمت طلا در ایران از دو فاکتور قیمت انس جهانی و قیمت دلار تبعیت می کند و برای ورود به این بازار باید هر دو را بررسی کرد.

در مورد سکه بهترین گزینه خرید سکه امامی است. در این بازار هم می توان با سرمایه های نسبتا کم وارد شد.

 

سرمایه گذاری در بازار ارز

گرچه ممکن است خرید ارز خارجی به خصوص دلار و یورو را بسیاری به عنوان نوعی سرمایه گذاری تلقی کنند، و البته در برخی از موارد ابزاری برای در امان ماندن از کاهش ارز پولی باشد، لیکن فارغ از تبعات منفی اجتماعی و اقتصادی آن نمی تواند به عنوان یک سرمایه گذاری تلقی شود زیرا در طولانی مدت معمولاً بازدهی کمتر از سایر بازارهای مالی دارد.

 

علاوه بر اینکه ممنوعیت های قانونی، مشکلات نگهداری ارز بصورت کاغذی، نوسات شدید مقطعی و حتی احتمال تقلبی بودن از مشکلات آن است. لیکن به شکلی اصولی تر و حرفه ای تر می توان از نوسات نرخ برابری ارزها در بازار ارزهای خارجی یا همان فارکس (Foreign Exchange Market) فعالیت کرد و بصورت معامله گری و نه سرمایه گذاری از این بازار درآمد داشت.

سرمایه گذاری در بازار خودرو
آیا خرید خودرو سرمایه گذاری است؟

سرمایه گذاری خودرو، کالای مصرفی یا سرمایه ای؟

برخلاف بیشتر کشورهای دنیا که خودرو یک کالای مصرفی است، در ایران به خودرو بصورت سرمایه گذاری نگریسته می شود. دلیل این نگاه معمولاً اختلاف قیمت کارخانه و بازار است که در بیشتر مقاطع 50 سال گذشته در کشور ما وجود داشته و شخص با خرید خودرو از کارخانه و فروش آن در بازار آزاد کسب سود می کنند، که بیشتر شبیه به دلالی است تا سرمایه گذاری.

از طرف دیگر به دلیل ممنوعیت یا محدودیت واردات و انحصار قیمتی خودروی داخلی و تقاضا معمولاً رشد قیمت این کالا بیشتر از تورم بوده است. همه این مسایل باعث شده است تا اغلب افرادی که با اصول سرمایه گذاری آشنا نیستند گمان کنند خرید و نگهداری خودرو یک سرمایه گذاری است.

اگر بخواهیم این موضوع با نگاه عامیانه بررسی کنیم باید استهلاک خودرو، هزینه های نگهداری، ریسک سرقت و از بین رفتن و نقدشوندگی با درجه متوسط متناسب با نوع خودرو را ذکر کنیم.

 

سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت

در این شیوه که اوراق توسط بانک ها یا سازمان بورس ارائه می شود می توانید سرمایه گذاری کنید. این اوراق انواع مختلفی دارند که کارکردهای متفاوتی دارند و معمولاً توسط دولت یا شرکت های وابسته به دولت منتشر می شوند. این اوراق از ریسک کمی و در مقابل بازدهی نسبتا متوسط دارند.
اوراق به سه شکل بدهی، قرضه و مشارکت ارائه می شوند که متناسب با سیاست های اقتصادی و شرایط اقتصادی منتشر می شوند و سودهای ماهانه یا سالانه پرداخت می کنند.

سرمایه گذاری در بورس تهران
آیا سرمایه گذاری در بورس تهران مناسب است؟

سرمایه گذاری در بورس

بازار اوراق بهادار یا همان بورس از معدود بازارهای مولد برای سرمایه گذاری عموم است. شفافیت بیشتر، نقدشوندگی بالا و متوسط نسبت به نوع سهام، خرید و فروش امن و بازدهی بالا از مزایای این بازار است. گرچه در کنار بازدهی بالا به احتمال کاهش ارز سهام و نیازمندی به تخصص برای فعالیت در این بازار اشاره کرد.

شما با سرمایه گذاری در بورس معمولاً بازدهی بیشتری نسبت به دیگر بازارها را شاهد هستید و علاوه بر رشد سرمایه تان می توانید از سود سالیانه شرکت ها هم بهره ببرید. از مزایای دیگر آن می توانیم به سرمایه گذاری با مبلغ کم اشاره کنیم و شما می توانید حتی با 500 هزارتومان و گاهاً کمتر در این بازار شروع به فعالیت کنید.

 

صندوق های سرمایه گذاری

این صندوق ها را در اصل زیر مجموعه بورس هستند و معمولاً در قالب سهام قابل معامله یا غیر قابل معامله ارائه می شوند و انواع مختلفی دارند. این صندوق ها مناسب افرادی است که یا زمان بررسی سهام و معامله بصورت شخصی را ندارند یا تخصص لازم را دارا نیستند و می خواهند در بازار بورس سرمایه گذاری کنید.

صندوق های مختلفی با دارایی یا متفاوت اعم از سهام یا درآمد ثابت یا مختلط وجود دارند. این صندوق ها معمولاً بازدهی پایین تر یا مساوی شاخص بورس را دارند و در عوض ریسک کمتری به سرمایه گذار تحمیل می شود و سرمایه گذار متناسب هدفی که دنبال می کند در آنها اقدام به سرمایه گذاری می کند. و معمولاً از نظر نقدشوندگی سهولت و سرعت خوبی دارند.

 

سرمایه گذاری در بیمه عمر

یکی دیگر از خطاهای رایج در حوزه سرمایه گذاری تبلیغ بیمه های عمر به عنوان سرمایه گذاری است. درست است که آنگونه که بازاریابان این بیمه ها از آنها به عنوان نوعی سرمایه گذاری نام می برند شما با ورود به این بیمه ها قطعاً یک بازده خواهید بود، به جز یک مورد! و آن مردن در سال های اولیه و استفاده بازماندگان از بیمه عمر است.


به جرات می توان گفت که بیمه عمر از بزرگترین دروغ های موجود درباره سرمایه گذاری است. آنچه بیمه های عمر در پایان مدت قرارداد به شما پرداخت می کنند در اصل پول سرمایه گذاری شما در سال های اولیه بصورت دلاری است! یعنی اگر شما پول پرداختی تان را در هر سال بصورت دلار نگه داری کنید از پولی که بیمه عمر در پایان مدت قرداد به شما پرداخت می کند بیشتر خواهد بود. اگر ذره ای به این گزاره شک دارید بهتر است نگاهی به قراردادهای سررسید شده این بیمه ها بیاندازید!

 

سرمایه گذاری در استارت آپ ها و کسب و کار

یکی دیگر از موارد سرمایه گذاری، ایجاد کسب و کارهای شخصی، مشارکت در کسب و کار دیگران و استارت آپ هاست. شما در این مدل می تواند با توجه به سنجش کسب کارها، تخصص و علاقه تان یک کسب و کار برای خودتان طرح ریزی کنید و یا در کسب و کار دیگران مشارکت کنید و یا در ایده های جدید که معمولا با فناوری های نوین ترکیب شده اند و ایده های جدیدی هستند سرمایه گذاری کنید. همه موارد ذکر شده نیازمند توضیحات بیشتر و تخصصی تر است.

 

سرمایه گذاری در رمزارزها
مزایا و معایب سرمایه گذاری در بازار رمزارز

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال، کریپتو کارنسی یا رمزارزها یک بازار مالی نوظهور است که رشد های باور نکردی و البته سقوط های زیادی داشته است. بسیاری را ثروتمند کرده و سرمایه بسیاری را نابود کرده است. این بازار پتانسیل بالایی برای رشد دارد. ورود به این بازار به دو شکل معامله گری و سرمایه گذاری یا اصلاحاً هولد امکان پذیر است.


یافتن بهترین ارزدیجیتال برای سرمایه گذاری کار دشواری است که نیازمند تخصص، تجربه و تحقیق است. این بازار از بازارهای به شدت ترند و پرطرفدار این روزهاست. پرچمدار این بازار بیت کوین است که از قدمت بیشتری برخوردار است. این بازار نوسات به شدت زیادی دارد و نسبت به بازارهای مالی نظارت کمتری به آن می شود. رمزارزها با داعیه تمرکز زدایی و مقابله با ارزفیات رشد کردن گرچه به مرور به عنوان بستری برای پروژه های مبتنی بر بلاکچین هم استفاده می شوند.
بیان این نکته ضروری است که این بازار در کنار پتانسیل بالا و رشدهای چند هزار درصدی بستر به شدت قدرتمندی با هدف کلاهبرداری تبدیل شده است.

administrator

4 نظر به “سرمایه گذاری چیست؟ | صفر تا صد سرمایه گذاری”

  • ناصر

    سلام واقعا سرمایه گذاری در ایران کار درستی هست؟

  • امین

    سلام
    ای کاش یک دوره آموزشی درباره سرمایه گذاری داشتین☹

    • fxadmin

      سلام در قسمت دوره های دوره آموزش سرمایه گذاری می تونید شرکت کنید!

نظر دهید